Sri Lanka, herinneringen voor het leven!

Ben jij gek op surfen?
Voor alle hardcore waterliefhebbers die er zijn, vooral de surfers onder ons, Sri Lanka heeft een golven zee van wereldklasse, tal van zandbodemonderbrekingen en verborgen riffen die aanzienlijk opzwellen tijdens het moessonseizoen.

Ahangama of Midigama zijn twee van die steden waar je geweldige surfervaringen kunt opdoen en daarnaast heerlijk kan eten om je surf honger te overwinnen. Voor de gemiddelde surfer is Arugam Bay de perfecte plek en aangezien het één van de top 10 surfpunten ter wereld is, is het een locatie die je zeker moet bezoeken als je van plan bent om te gaan surfen in Sri Lanka.

Op weg met een luchtballon, je moet het maar durven!
Laten we eerlijk zijn – de meesten van ons zijn doodsbang om in een luchtballon te stappen. Maar waar we ook zeker van zijn is dat ballonvaren op de meeste van onze reis-bucketlists staat. Het draait allemaal om het onder ogen zien van je angsten en zo… Daarnaast is het ook ontzettend gaaf en vooral mooi om boven de landschappen van Sri Lanka te zweven.

Een ballonvaart maken in Sri Lanka, vooral om de glorieuze zonsopgang te zien, is het absoluut waard, heerlijk wakker worden, dit beleef je niet vaak, zo een kans krijg je ook meestal maar eenmaal in je leven. De gouden stralen van de ochtendzon die door de wolken barst, het onbelemmerde uitzicht op de weelderige landschappen van Sri Lanka en je uitkijkpunt van waaruit je de dieren van veraf kunt zien, zullen je hart sneller doen kloppen.

Altijd al eens walvissen willen zien?
Een van de beste hoogtepunten van een vakantie in Sri Lanka is zonder twijfel het kijken naar deze schitterende zeedieren die door het water zwemmen. Combineer dat met een catamaran, warme zonneschijn, azuurblauw water en een hele hoop vriendelijke dolfijnen en je hebt het recept voor een episch dagje uit, om nooit meer te vergeten.

Word getrakteerd met een kijk op dolfijnen die pirouettes maken door het water op slechts een paar meter afstand van de boot en als je op het juiste moment van het jaar komt, kun je in oktober de blauwe vinvissen zien zwemmen voor de kust in Mirissa tot maart en in Trincomalee tussen april en september. Zeker weten dat het spotten van blauwe vinvissen een ervaring is die je niet snel zult vergeten!

Geniet van wild water raften
Als jij één van de mensen bent die verlangt naar hartverscheurende en adrenaline geweldige avonturen in Sri Lanka, dan zijn de stroomversnellingen van het eiland iets voor jou. Wat is tenslotte opwindender dan te bezwijken (of te trotseren natuurlijk) voor de kracht van een machtige rivier en mee te gaan met zijn stroom?

Ga voor de meeste actie naar de Mahaweli-rivier, bekend om zijn consistente 3-5 stroomversnellingen. De Kotmale-rivier biedt ook 4-5 stroomversnellingen die ongeveer zes uur duren. Kithulgala en Sitawake bieden ook epische ritten op stroomversnellingen variërend van 2-4. Iedereen kan genieten van de rit van je leven,uiteraard met reddingsvesten en veiligheidsuitrusting, maar als je je niet durft, zijn er genoeg junglewandelingen en mooie dieren te zien in deze gebieden.

Ervaar het duiken in de diepblauwe zee
Duik naar een andere wereld, naar de diepblauwe dieptes van de machtige zee in Sri Lanka. In deze mysterieuze dieptes kun je het geheime leven van de zeewereld ontdekken, Sri Lanka biedt je de perfecte kans om deze diepe sprong te wagen. Naast de kleurrijke koraaltuinen en scholen met felgekleurde tropische vissen, heeft Sri Lanka veel wrakken, te danken aan de centrale ligging langs populaire oude handelsroutes.

Door te duiken in Sri Lanka kun je door de scheepswrakken heen duiken en de mysteries ontrafelen die op de oceaanbodem zijn gezonken. Niets bereidt je voor op bezienswaardigheden die je tegenkomt in deze stille, mysterieuze wereld, geweldige ervaring.

Genieten van een Tuk Tuk Safari, kan dat ja?
Als je denkt dat het maken van een Tuk Tuk-rit geen avontuur is, denk dan nog eens goed na. Een van de favoriete vervoerswijzen van Azië en Sri Lanka, Tuk Tuk-ritten zijn ook enorm leuk en spannend, vooral als je besluit er rechtstreeks vanuit je hotel op te springen en een lange rit te maken.

Van hoge snelheden (wanneer de wegen natuurlijk geen verkeer hebben en rustig zijn), het gezang van locals en de mogelijkheid dat je Tuk Tuk kapot gaat… Wees voorbereid om te reizen zoals je nog nooit eerder hebt gedaan.

#TRAVELSPIRATION

Beste Vakanties Sri Lanka

...
J Negombo
1

Sri Lanka, West-Sri Lanka, Negombo

Eigentijds, kleinschalig en kwaliteit zonder fratsen voor een vriendelijk prijsj...

16 Sep 2021
dagen
Aantal personen
2

Laatste prijscheck was om 06:02

...
Koggala Beach
2

Sri Lanka, Zuid-Sri Lanka, Koggala

Dobberend in een klein-maar-fijn-zwembad van Koggala Beach, wachtend op een vers...

16 Sep 2021
dagen
Aantal personen
2

Laatste prijscheck was om 06:03

...
Paradise Beach
3

Sri Lanka, West Sri Lanka, Negombo

Ontspannen vakantie in Sri Lanka? Boek Paradise Beach en relax aan het goudgele ...

Laatste prijscheck was om 06:25

...
Jetwing Sea
4

Sri Lanka, West-Sri Lanka, Negombo

Ayubowan, welkom in Sri Lanka bij Jetwing Sea. In dit centraal gelegen hotel wor...

16 Sep 2021
dagen
Aantal personen
2

Laatste prijscheck was om 06:26

...
Goldi Sands
5

Sri Lanka, West-Sri Lanka, Negombo

Met je favoriete reisgenoot naast je ziet de ondergaande zon er vanaf het balkon...

16 Sep 2021
dagen
Aantal personen
2

Laatste prijscheck was om 06:26

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.
[forminator_form id="1360381"]