Railay Beach, Thaise kust

Railay Beach, Thailand, ook bekend als Rai Leh, is een populaire badplaats aan de Andaman-kust in Krabi, Thailand. Een van de belangrijkste attracties, behalve het prachtige strand, is de aanwezigheid van torenhoge kalkrotsen.

Railay Beach, Thailand prikkelt toeristen met zijn unieke toegang. Omdat het een schiereiland is, afgesneden van het vasteland door oceanen en bergen, kan het alleen worden bereikt door een longtailboottocht. Regelmatige diensten zijn beschikbaar vanuit Ao Nang, Krabi, Koh Lanta, Koh Phi Phi en Phuket.

Toeristen geven de voorkeur aan Railay om twee redenen: de rust en ongelooflijke mogelijkheden voor rotsklimmen. Terwijl de afgelegen natuur gezinnen en pasgetrouwde aantrekt, lokken de kalksteenformaties de backpackende menigte. Railay heeft accommodatie-opties om aan deze twee groepen tegemoet te komen.

Rayavadee Premier Resort op het strand van Phra Nang is de beste accommodatie die Railay te bieden heeft. Omdat het het enige resort aan het strand is, biedt het zijn gasten volledige privacy. In het middensegment heeft Railay een aantal accommodatiekeuzes, de meeste aan de westkant. De budgetaccommodaties van Railay, maar niet veel, bevinden zich aan de oostkant. Het naburige Ton Sai-strand, op amper 10 minuten afstand, heeft meer keuzes in dit segment.

Genieten op het strand
Het strand van Railay heeft een verscheidenheid aan restaurants en bars om aan de behoeften van de toeristen te voldoen. De meeste serveren de lokale keuken die zowel lekker als betaalbaar is. Het westelijke uiteinde van Railay heeft een paar high-end restaurants, waarvan sommige aan het strand.

Rotsklimmen iets voor jou?
Rotsklimmen is een van de belangrijkste redenen van Railay voor populariteit op de wereldkaart voor toeristen. De steile kalkrotsen zijn echter niet geschikt voor beginners. Begerige bergbeklimmers komen massaal naar Railay om te genieten van de spanning en het adembenemende uitzicht op zee vanaf de kliffen.

Ben jij van het duiken?
Railay Beach Thailand heeft ook beperkte mogelijkheden voor duikers en snorkelliefhebbers, omdat het onderwaterleven en de koraalriffen niet zo aantrekkelijk of divers zijn als op andere stranden in Thailand. De zeegrotten langs het strand van Phra Nang bieden volop mogelijkheden voor kajakliefhebbers.

#TRAVELSPIRATION

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Beste Vakanties Thailand

...
Startpakket Thailand - Bangkok
1

Thailand

Thailand, here we come! Met dit startpakket kun je alle kanten uit. Kies je idea...

2 Dec 2020
dagen
Aantal personen
2

Laatste prijscheck was om 07:36

...
Startpakket Bangkok
2

Thailand

9-daagse Zonvakantie naar Startpakket Bangkok in...

2 Dec 2020
dagen
Amsterdam

Laatste prijscheck was om 09:29

...
5-daagse privé rondreis met chauffeur & gids Geheimen van Noord-Thailand
3

Thailand, Individuele rondreizen, Prive rondreis

Een bijzonder mooie en afwisselende privé rondreis door de groene heuvels en va...

29 Aug 2020
dagen
Aantal personen
8

Laatste prijscheck was om 08:14

...
7-daagse Discovery Tour met chauffeur & gids Parels van het Zuiden
4

Thailand, Individuele rondreizen, Prive rondreis

Een avontuurlijke privé rondreis voor diegenen die houden van een actieve vakan...

29 Aug 2020
dagen
Aantal personen
8

Laatste prijscheck was om 08:08

...
Startpakket Thailand - Phuket
5

Thailand

Phuket, here we come! Met dit startpakket kun je alle kanten uit. Kies je ideale...

9 Nov 2020
dagen
Aantal personen
2

Laatste prijscheck was om 07:36

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.