Villa Lefkas Griekenland

ReizenZoeken.nl    Datum: 10 maart 2019   

Lefkas, een paradijs op aarde dat nog de pure Griekse sfeer uitademt

In het midden van de Ionische Zee, omringd door de overige smaragdgroene zeven eilanden, oefent het wondermooie Lefkas haar aantrekkingskracht uit met haar bijzonder betoverende schoonheid.

In dat schitterende Lefkas is het heerlijk vakantie vieren. Ee van de mooiste logeeradressen is de prachtige privé villa Sofia. Dit huis is gebouwd in Griekse stijl en kleur en verheft zich statig vanaf de heuvels met een breedbeeld panorama over de zee en overige eilanden. Grote buitenterassen met zwembad geven het geheel een allure zoals dit past bij de beste vakanties

Lefkas is goddelijk. Behalve bij de eindeloze stranden met fijn zand en de kristallen zee met haar lichtgroene weerkaatsingen komen we deze betovering van het eiland tegen aan enkele afgelegen rotsachtige kusten. Hun wilde schoonheid, de bergdorpen met stromend water, omzoomd door platanen, hellingen vol rijke olijfboomgaarden, traditionele dorpen met stenen huizen, afgelegen kloosters en kapellen, indrukwekkende bergtoppen en beboste heuvels., zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

De fantastische combinatie van berg en zee, de tegenstellingen van het landschap van Lefkas, de goede toeristische infrastructuur, de gemakkelijke benadering en onverbroken tradities zijn enkele voordelen van Lefkas. De levende volkskunst die haar eigen weg gaat met culturele manifestaties en de echte plaatselijke festivals die al jaren door de inwoners met veel liefde in stand gehouden worden, de warmhartige en vriendelijke mensen van het eiland zijn karakteristiek voor Lefkas.

Deze dingen maken Lefkas een eiland met een bijzondere aantrekkingskracht.

Lefkas ligt aan de Westkant van Griekenland, waar de zomer begint in mei en eindigt in oktober met een nimmer aflatende zonneschijn. De winters zijn er vochtig en daardoor bepalend voor de smaragdgroene flora. Jadegroen, turkoois en kobaltblauw zijn de kleuren van de zee die Lefkas omsluit.

Geniet van de zoete geur van allerlei natuurlijke kruiden, zoals tijm, oregano, mint en salie en bloemen, zoals de rode pioenroos en lelies Eva Sikelianou. Kom tot rust op de eenzame wit gerekte stranden en bewonder de steile kliffen en legio adembenemende panorama’s.

In deze wonderlijke, romantische droomwereld lijkt de tijd te hebben stil gestaan en is niet op hol geslagen door het massatoerisme. Hierdoor zijn de haventjes nog gezellig en hebben de dorpjes hun karakter behouden.

Individualiteit temidden van een rijke en groene vegetatie, prikkelt het gevoel van de verbondenheid met de natuur.

Lefkas, een paradijs op aarde dat nog de pure Griekse sfeer uitademt. Het eiland wordt omringd door andere eilanden, zoals Scorpios (van Onassis), Ithaka, Meganissi, Kefalonia enz., welke allen in dichterlijke vergezichten zijn opgenomen.

Natuurlijk heeft Griekenland als lid van de EU zijn ogen gericht op de toekomst maar heeft met een moderne levenswijze geen afstand genomen van traditie. Het eiland heeft een van de beste wegennetten van de Griekse eilanden en goed georganiseerde havenfaciliteiten voor toeristisch bootverkeer.

Een landtong en een pontonbrug verbindt het eiland met het vaste land, waardoor na aankomst op het vliegveld van Preveza het slechts een klein uur autorijden is om de zuidkant van Lefkas te bereiken.

Vanaf het vliegveld Preveza bereikt u het eiland aan de noordkant, waar het hoofdstadje Lefkada ligt. Het is er gejaagd als in een grote stad. De oostkant van eiland biedt een route naar het zuiden via schilderachtige zeedorpjes met veel gezellige vistaveernes. Het toeristische Nidri heeft een echte boulevard met veel restaurants, cafeetjes en daarnaast een drukke winkelstraat.

Aan de zuidkant van het eiland liggen enkele natuurlijke havens (baaien) van Poros, Sivota, Amouso en Vassiliki. Deze laatste is een paradijs voor windsurfers.

Aan de westkant van het eiland bevinden zich het traditionele schilderachtige dorp Agios Nikitas met de prachtige stranden Kathisma, Mylo en Pefkoulia. De stranden van Egremni en vooral Porto Katsiki zijn van een ongekende schoonheid en hebben de eer een van de mooiste te zijn van heel Griekenland.

Als voorbeeld van een huurvilla met een even paradijselijke ligging, is deze Privévilla beschikbaar.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.