Reisapotheek

ReizenZoeken.nl    Datum: 9 januari 2006   

Op deze website lichten we de belangrijkste gezondheidsproblemen op vakantie globaal toe. Iedere vakantie vereist zijn eigen reisapotheek. Als basis neem je een goed gevulde verbanddoos, die je voor iedere reis anders kunt aanvullen met specifieke producten zoals bijvoorbeeld pijnstillers, tekenpincet, lippenbalsem, etc. De drogist of apotheek heeft een ruim assortiment verbanddozen en zelfzorggeneesmiddelen. Zij kunnen je helpen een juiste keuze te maken.

Reis je met het vliegtuig, zorg dan dat je de medicatie in je handbagage hebt. Zo ben je er in ieder geval altijd zeker van dat je je medicijnen bij de hand hebt. Helaas komt het nog wel eens voor dat je koffer zoek is en je pas dagen later over je ingepakte spullen kunt beschikken. Bewaar de reisapotheek koel en droog (dus uit de zon). Vraag je apotheek om een geneesmiddelenpaspoort waarin de (recept)geneesmiddelen beschreven staan als bewijs van eigen medisch gebruik. Dat voorkomt problemen bij de douane.

Tip!
Het is handig om het telefoonnummer van je apotheek en huisarts mee te nemen. Raak je onderweg medicijnen kwijt, dan kan de apotheek je de benodigde gegevens verstrekken om ter plaatse een identiek of vergelijkbaar middel te verkrijgen. In noodsituaties is het fijn om met je eigen vertrouwde (huis)arts te kunnen overleggen!

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.