Reisadvies Tanzania

ReizenZoeken.nl    Datum: 1 november 2006   

In verband met gevaar op beroving, waarbij recentelijk het gebruik van (vuur)wapens niet wordt geschuwd, wordt u aangeraden voorzichtig te zijn wanneer u gebruik maakt van het openbaar vervoer en wanneer u zich op stille stranden of in afgelegen gebieden bevindt.

Aangeraden wordt de omgeving van vluchtelingenkampen in het noordwesten van Tanzania, aan de grenzen van Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo te mijden.

In verband met de slechte verkeersveiligheid wordt aangeraden in het donker geen gebruik te maken van de openbare wegen buiten de bebouwde kom.

De bevolking van Zanzibar is overwegend islamitisch. Vrouwelijke bezoekers dienen hiermee voor wat betreft hun kleding rekening te houden.

Terrorisme
In de landen in de hoorn en aan de oostkust van Afrika, inclusief Zanzibar (de eilanden Unguja en Pemba) bestaat een verhoogde dreiging voor terroristische aanslagen. U wordt geadviseerd – ook op vliegvelden – de nodige voorzichtigheid te betrachten.

Zware criminaliteit
In het verleden zijn meerdere Nederlanders en buitenlanders het slachtoffer geworden van gewapende overvallen. U wordt aangeraden voorzichtig te zijn wanneer u gebruik maakt van het openbaar vervoer en wanneer u zich op stille stranden of in afgelegen gebieden bevindt (zie ook onder ‘Algemeen’). Bij (gewapende) overvallen wordt u geadviseerd zich niet te verzetten.

Onveilige gebieden

Aangeraden wordt de omgeving van vluchtelingenkampen in het noordwesten van Tanzania, aan de grenzen van Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo te mijden.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.