Oranjestad

ReizenZoeken.nl    Datum: 5 februari 2007   

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. De stad heeft ongeveer 35.000 inwoners.
De stad wordt genoemd naar het Nederlandse koninklijke huis van Oranje.
Voor 1790 was het zuidelijk gelegen Savaneta de hoofdstad maar Oranjestad bleek voor schepen beter bereikbaar. De stad is bebouwd rond Fort Zoutman, dat ter verdediging door de Nederlanders in 1796 is gebouwd. Veel attracties op Aruba hebben een Nederlandse naam.

Reisinformatie Aruba

Aruba actief
Stranden van Aruba
Musea op Aruba
Duiken op Aruba
Restaurants op Aruba
Lokale keuken van Aruba

Oranjestad ontdekken
Oranje stad kan het best te voet worden bezocht. Tussen oude en nieuwe pastelkleur geschilderde gebouwen met een typisch Nederlands ontwerp met Spaanse invloeden is ook duidelijk de aparte architectuur te zien.Oranjestad is geen uitgesproken stad van cultuur. Anders dan bijvoorbeeld Willemstad op Curaçao heeft Oranjestad geen historisch waardevol centrum. Wel een heel charmant centrum vol Caribische kleur, waar je het koloniale verleden natuurlijk wel tegenkomt. Oranjestad is vooral een stad van de vele uitgaansmogelijkheden: talloze restaurants van heel chique tot heel gewoon, talloze bars, veel Casino’s, nachtclubs, disco’s

Winkelen
Oranjestad trekt veel toeristen. Er zijn vele wandelgalerijen met boetieks en winkels in Oranjestad, de stad ligt aan de haven en is de belangrijkste plaats om te winkelen in Aruba. De belangrijkste en bekendste winkelstraat is Caya G. F. Betico Croes, vernoemd naar de in 1986 overleden politicus Betico Croes.Maar ook zijn er (luxe) winkelcentra, bijvoorbeeld The Seaport Village Mall, The Seaport Marketplace, de Lloyd G. Smith Boulevard.In de volksmond staat de stad beter bekend als “playa”.De stad heeft een haven waar ook veel cruiseschepen aanmeren. Elke ochtend is er volop bedrijvigheid in de haven , aangezien de handelaars en restauranthouders de opbrengst en verse vissen van de vissers boten kopen.U kunt ambachtelijke Arubaanse producten en T-shirts bij de haven bazaar kopen, waar het afdingen zeker wordt verwacht. Het Wilhelmina park, een kleine tropische tuin langs  de L.G. De Boulevard van Smith,het heeft een beeldhouwwerk van  Koningin Wilhelmina van Nederland.

Reizen naar Oranjestad zijn veilig en bezoekers hoeven geen speciale voorzorgsmaatregelen te nemen alvorens naar Aruba te reizen. Nochtans,het gezond verstand betreffende een reis naar dit land is altijd belangrijk en er zijn een paar dingen die bezoekers zouden moeten onthouden bij het bezoeken van Oranjestad.

Criminaliteit in Oranjestad en Aruba
De criminaliteit t.o.v. toeristen is in Oranjestad niet groter dan in andere toeristensteden. Criminaliteit in Oranjestad bestaat vooral uit  kleine diefstal, daarom worden toeristen er op gewezen om  hun bezittingen dicht bij hen houden en waakzaam te zijn bij verdachte activiteiten let ook op uw spullen als u op het strand bent.

Drugs
De Caribische eilanden zijn bekend voor het gemakkelijk verkrijgen van drugs en het is mogelijk dat toeristen door lokale dealers voor drugsverkoop zullen worden benaderd. De marihuana is de drugs die aan toeristen het vaakst wordt aangeboden. Dit is zowel een probleem in Oranjestad net als in ander toeristen gebieden in de Caraïben. Eenvoudig gezegd, zouden toeristen geen drugs moeten kopen of moeten gebruiken tijdens hun bezoek aan Oranjestad. Bedenk goed dat u in het buitenland verblijft en hiermee een hoop ellende en narigheid kunt vermijden door zich niet in te laten met drugspraktijken.

Gezondheidsrisico op Aruba en Oranjestad
Er zijn geen belangrijke gezondheidsmaatregelen die toeristen moeten nemen wanneer men reist naar Oranjestad. Het drinkwater in Oranjestad is veilig net zoals het voedsel in de meeste restaurants is. Toeristen die voedsel van lokale straatverkopers kopen kunnen dit ook met weinig risico doen ,alhoewel u altijd wel uit moet kijken met het kopen van voedsel op straat. In het geval van welk soort ziekte ook, moeten toeristen snel een arts raadplegen.

Ziekenhuis van Aruba : Dr. Horacio Oduber Hospitaal
Het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal is een modern ziekenhuis met alle basisspecialismen. Een overzichtelijk ziekenhuis met 370 bedden, ruim achthonderd medewerkers, waarvan 320 in de verpleging en zeventig specialisten. Het ziekenhuis is gelegen in een sfeerrijke omgeving. Zij bieden hoogwaardige zorg in een persoonlijke sfeer, waarbij de patiënt natuurlijk centraal staat.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.