Op vakantie naar Tenerife

ReizenZoeken.nl    Datum: 8 april 2007   

Tenerife heeft een aangenaam klimaat niet voor niets praat men over het weer op Tenerife van de eeuwige lente, hierdoor heeft Tenerife een prachtige natuur met vele bloemen en planten soorten in het binnenland, mooie luxueuze hotels van goedkoop naar duur en je vind op Tenerife een overvloed van restaurants waar je uitstekend kunt eten.

Aan zuidkant van het eiland vind je vooral zwarte lavastranden, maar rond de badplaatsen Costa Adeje en Playa las Americas zijn ook enkele witte zandstranden  aangelegd met daaromheen leuke strandtenten.

De bekendste bestemmingen op Tenerife zijn: Playa de las Americas deze grote badplaats met veel uitgaansmogelijkheden en zwarte lavastranden is prachtig om vakantie te vieren.Los Cristianos is van klein havendorpje uitgegroeid tot een grote badplaats op Tenerife. Voor gezinnen met kinderen een ideale is Los Critianos als vakantiebestemming.

Costa Adeje ligt hoegenaamd tegen  Playa de las Americas aan de wat kleinere badplaats Costa Adeje is moderner en voor gezinnen idealer en rustiger.In Costa Adeje staan de meer luxere hotels. De uitgaans mogelijkheden zijn hier een stuk minder dan in Playa de las Americas. Tenerife is een hele jaar door een zonbestemming. Januari is de koudste maand qua temperatuur op Tenerife met gemiddeld 19 graden,vergeleken met Nederland nog steeds erg aangenaam vooral om te overwinteren of om in een tweede huis te wonen op Tenerife. In december valt de meeste neerslag, in juli en augustus regent het weinig tot niet.

Verder staat er altijd een lekker windje. Aan de noordkant van het eiland is het altijd enkele graden kouder door de invloed van de bergketen van de Teide ook valt er in het noorden meer neerslag dan in het zuiden.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.