Musea Aruba

ReizenZoeken.nl    Datum: 5 februari 2007   

Historisch Museum  Aruba
Fort Zoutman/ Willem III Toren, Oranjestad.
Gevestigd in hεt oudste gebouw van Aruba, biedt hεt historisch museum een schitterende collectie artikelen uit de Spaanse en Nederlandse kolonisatieperiode van hεt eiland tot de dag van vandaag. Het fort dateert uit 1795 en is het oudste gebouw op het eiland. De man naar wie het fort is genoemd, Zoutman dus, is zelf nooit op de Antillen geweest, maar de benaming van het fort is een eerbetoon aan de zeeman die op de Noordzee de Engelse vloot versloeg. Slechts tweemaal zijn de kanonnen van het fort werkelijk gebruikt voor krijgsverrichtingen: de eerste keer door de Hollanders om de Engelsen af te weren die Aruba wilden innemen, de tweede keer juist door de Engelsen om de poging van de Nederlanders, in 1805, om het eiland te heroveren, te doen mislukken.Het fort bood vroeger ook onderdak aan het gouvernement. De mooie, roodbruine toren – de Willem III-toren – is pas in 1869 aan het gebouw toegevoegd. Toen het gouvernement zich in 1911 naar elders verplaatste, ging het bergafwaarts met het fort. Gelukkig is het nu volledig opgeknapt en dient het als historisch museum van Aruba, waar tevens muzikale en culturele activiteiten in plaatsvinden. Er is een volledig ingerichte huiskamer te zien en verder vele oude Antilliaanse gebruiksvoorwerpen, ook het voor de aloë-productie, de eerste ‘industrie’ op het eiland. Soms zijn er tentoonstellingen van het werk van hedendaagse Arubaanse kunstenaars.

Munten Museum Aruba
Gelegen naast hεt centrale busstation in Oranjestad
30.000 historische munten van Aruba en over de hele wereld.
Open van maandag tot donderdag van 09:00 tot 16:00 uur, zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Archeologische Museum Aruba
J.E.Irausquinplein 2A, Oranjestad.Gevestigd in de Zoutmanstraat diagonaal tegenover de bushalte in Oranjestad Dit museum heeft 5 ruimtes met urnen die skeletten bevatten van Aruba’s inheemse bewoners. Er worden ook werktuigen, aardewerk en kunstartikelen tentoongesteld.
Geopend ma. t/m vr. 8.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur.

Rococo Plaza museum Aruba
U vindt antiquiteiten en bezienswaardigheden in Lodewijk XV-stijl in een complex dat is gebouwd met oude bouwmaterialen uit de 17de eeuw. Onder hεt dak en in de ajuin vormige torens in rood koper zijn 23 toonzalen gebouwd met ongewone stukken uit Aruba en Zuid-Amerika.Openingsuren: van 9.00 uur tot 17.00 uur op weekdagen, en van 10.00 uur tot 14.00 uur op zaterdag.
Locatie: Tanki Leendert 158-G.
Op de laatste zondag van de maand verkopen plaatselijke Arubanen hun producten op de rommelmarkt. Voor informatie over hεt museum en gratis vervoer vanuit de hotels belt u hεt nummer: (297)741-5640.

Reisinformatie Aruba
Oranjestad

Aruba actief
Stranden van Aruba
Duiken op Aruba
Restaurants op Aruba
Lokale keuken van Aruba

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.