Druivenplukken in Frankrijk

Door: ReizenZoeken.nl     Datum: 1 februari 2006   

Appellation Contrôlée

De Geschiedenis
Sinds 1994 bestaat Appellation Contrôlée en is ontstaan uit een hobby: al werkend rondreizen door Europa. Het bleek de beste manier te zijn om goedkoop te kunnen reizen en ook nog te komen waar velen niet komen: aan tafel en in huis bij allerlei werkgevers, collega’s en noem maar op. Uit ervaring weten we waar je goed kan werken: goede omstandigheden, goede sfeer, veel contact met collega’s en andere culturen en gewoonten. Wij zochten en selecteerden zelf de werkadressen waar we voor EU inwoners plekken reserveerden om druiven te plukken.
We zijn begonnen met een programma in Frankrijk nadat veel vrienden en bekenden ons vroegen naar werkadressen.

We willen je graag waarschuwen: na 2 weken druivenveld of boomgaard ben je doodmoe, voldaan, onrustig genoeg om niet meer naar huis te willen, verliefd op iemand of een mooi land, noem maar op…
Proef die vrijheid!

Werkwijze en Deelname
Al onze buitenlandse programma’s zijn samengesteld op eigen werkervaringen. We bezoeken alle boeren zelf en maken afspraken met ze, bekijken de voorzieningen en zoeken uit hoe je er bijvoorbeeld met openbaar vervoer kan komen.

Op het inschrijfformulier kan je je aanmelden voor het druiven plukken, wanneer je beschikbaar bent, hoe lang je beschikbaar bent en of je met meerdere mensen bij dezelfde boer wilt werken.Verstuur je formulier snel, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na je betaling wordt je komst bij de franse wijnboer bevestigd en ontvang je alle benodigde informatie. Voor de betaling kun je de acceptgiro gebruiken (deze sturen we mee met de bevestiging nadat we je aanmeldingsformulier ontvangen hebben) of storten per bank, cheque of postwissel.
Je ontvangt zo snel mogelijk na betaling alle gegevens over je werkadres, werkomstandigheden en dergelijke.

Belangrijk
Veelal ontvang je de definitieve begindatum van je oogst kort van tevoren of wijzigt de datum nog. Dit komt door het weer: de boeren kunnen ons ook niet eerder duidelijkheid geven. We geven je zo snel mogelijk alles door maar wij zijn hiervoor afhankelijk van de boeren en ook van de weersomstandigheden.
In het geval dat een programma vol is of de oogsttijden wijken sterk af van de tijd dat je beschikbaar bent laten we je inschrijving vervallen. Het spreekt voor zich dat je elke betaling die je deed per ommegaande terug krijgt.

Indien je na het lezen van onze programma’s nog vragen hebt kan je ons bellen:
0031 (0)50 5492434.
Zijn wij niet aanwezig spreek dan het antwoordapparaat in of mail ons:
info@apcon.nl
Annulering en enkele voorwaarden:
In geval van annulering van jouw zijde 1 maand of meer voor de aanvangsdatum van de oogst of aanverwante werkzaamheden bij de boer waar je geplaatst bent restitueren we je 50% van je betaling. Annulering tot 2 weken voor aanvang 25% en daarna 0%.

De relatie tussen de plukkers en de boer (werkgever) is niet onze verantwoordelijkheid. Een werkgever heeft het wettelijke recht een plukker (werknemer) weg te sturen wanneer hij hier goede redenen voor heeft. Appellation Contrôlée is niet aansprakelijk voor de hierdoor mogelijk ontstane schade of inkomstenderving.

Klik hier om naar de site van Apcon te gaan.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.