Costa Cruises wil vroegboeken nog meer belonen

ReizenZoeken.nl    Datum: 16 februari 2007   

Het Italiaanse bedrijf Costa Cruises, het grootste cruisebedrijf in Europa en Zuid-Amerika, stelde zijn brochure 2008 voor. Die wil nog meer inspelen op de uit de Verenigde Staten overgewaaide trend van het vroegboeken van vakanties.

Prima Price
“Het verschijnen van de brochure bijna een jaar voor de eerste vertrekdata stelt onze klanten in staat te genieten van de voordelen die geboden worden door Prima Price, de prijzenpolitiek die in september 2005 werd ingevoerd en in 2007 wordt versterkt”, aldus Patrick Pourbaix, directeur van Costa Cruises Benelux. Vakantiegangers aanbieden om hun vakantie tussen twee en zes maanden voor het vertrek te reserveren stelt de maatschappij in staat voordeliger prijzen aan te bieden. “Afhankelijk van het seizoen, de vertrekdatum en de bestemming, kunnen klanten genieten van kortingen van 15 tot 50 procent vergeleken met het brochuretarief”, vervolgde hij.

Nieuwe trend
Het tarievenbeleid dat Costa Cruises nu sinds ruim een jaar toepast, lijkt vooruit te lopen op een nieuwe trend in Europa om steeds vroeger vakanties te boeken. Een studie die Costa Cruises bij het AstraRicerche Instituut liet uitvoeren, toonde aan dat 53 procent van de ondervraagde personen belangrijke beslissingen systematisch meer anticiperen dan in het verleden gebeurde. Een beweging die ingaat tegen de ‘last minute’ praktijken, die wordt gevolgd door 18 procent van de toeristen.

Garanties
Het vroegboeken biedt garanties op vlak van keuzes en periodes. De risico’s dat klanten tevreden moeten zijn met wat rest wordt verkleind. Verder is voor 72 procent van de Europese consumenten de verhouding prijs-kwaliteit een fundamenteel element.

Uitbreiding vloot
In 2006 verbleven 880.000 passagiers aan boord van schepen van Costa Cruises. Dit jaar wordt gemikt op 1 miljoen passagiers. Tegen 2010 zal de vloot uitgebreid worden van nu elf tot vijftien schepen met een totale capaciteit van circa 30.800 passagiers. Het uitbreidingsprogramma van de vloot zal tussen 2000 en 2010 een investering van 4,5 miljard euro gevergd hebben. Vanaf de winter 2007-2008 organiseert Costa Cruises ook regelmatige cruises in de Indische Oceaan naar de Seychellen en Mauritius.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.