Anwb Breidt Vaccinatie-dienst Verder Uit

ReizenZoeken.nl    Datum: 12 januari 2006   

Vanwege het toenemend aantal boekingen naar verre bestemmingen heeft de ANWB per 1 mei haar vaccinatie-dienstverlening verder uitgebreid. Er zijn dit jaar al ruim 11 % meer boekingen naar verre bestemmingen dan vorig jaar. De ANWB wil hierop inspringen door een samenwerking aan te gaan met een keten van vaccinatiebureaus, genaamd “De Reisdokter”.

De vakantieganger kan nu naast telefonisch informatie inwinnen over de benodigde vaccinaties voor de vakantiebestemming, deze ook laten uitvoeren.

“De Reisdokter” gaat de vaccinaties uitvoeren. Op meerdere plaatsen in Nederland kunnen ‘reisverzekerden’ op koopavond en op zaterdag terecht voor vaccinaties en malariapreventie, die op hun persoonlijke (medische) situatie en hun reis zijn afgestemd.

Sinds medio 2004 kunnen ANWB-reisverzekerden voor advies over niet-spoedeisende gezondheidsvragen, vóór en tijdens hun vakantie, terecht bij de ANWB Reisdokter. In het afgelopen zomerseizoen is de ANWB Reisdokter zo’n 500 keer per maand gebeld, in het voor- en naseizoen is dit circa 200 telefoontjes per maand en in het laagseizoen zo’n 100.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.