Adam Voyages zeilvakantie

ReizenZoeken.nl    Datum: 3 februari 2006   

Adam Voyages organiseert al sinds 1990 geheel verzorgde zeilvakanties langs de Turkse zuidwestkust.
Je verblijft op een comfortabel houten zeilschip, zeilervaring is geen vereiste. Op de 8 tot 16 persoonsschepen is een deskundige bemanning aanwezig, die je telkens weer andere verrassingen voorschotelt. Of het nu een stille baai is, waarbij de bergen met pijnbomen zijn begroeid of een klein vissers-dorpje waar het toerisme zich nog niet heeft laten zien, het zijn telkens weer andere ervaringen die een verblijf aan boord van een van onze schepen onvergetelijk maken.

Meezeilen langs de Turkse kust

Zeilen in Turkije, is meezeilen op traditioneel gebouwde houten zeiljachten. De schepen zijn bemand dus zeilervaring is geen vereiste. De gastvrije bemanning zorgt voor de inkopen, er wordt voor je gekookt, ze doen de afwas en houden het schip schoon. Bij het zeilen mag je helpen maar het is absoluut geen verplichting. Het is immers vakantie!

Of je nu alleen boekt of met z’n twee, met ons kan je altijd mee! We zullen je indelen in een zo harmonieus mogelijk samengesteld gezelschap. Vergeet echter ook niet, dat je een reis doet met gelijkgestemden. Mensen die allemaal houden van zon, zee, zeilen, lekker eten, ontdekkingen… kortom medereizigers die, net als jij, al heel snel verknocht zullen raken aan dit ideale vakantieconcept.

Je verblijft aan boord op één van onze comfortabele schepen in een luxe hut met eigen douche en toilet. De routes zijn langs de Turkse zuidwestkust. Een gebied met diepe baaien, schiereilanden, eilandjes en pittoreske dorpen. Daarnaast heeft het gebied een grote hoeveelheid aan cultuur te bieden. Hier vindt je nog ruïnes uit Griekse, Romeinse en Byzantijnse tijden. Vaak zijn er zijn nog restauraties gaande. De hoeveelheid oudheden is echter zo groot, dat je ze op diverse plaatsen, geheel overwoekerd door planten en struiken zult aantreffen.

Voorts biedt de natuur hier je onverwacht een overdaad aan schoonheid. Vaak wordt bij Turkije gedacht aan droogte en woestijn. Dit is een groot misverstand. De kust van het vaargebied is over het algemeen dicht begroeid met pijnbomen. Door de vele riviertjes die tussen de uitlopers van het Taurusgebergte doorstromen vind je hier vruchtbare gebieden waar o.a. citrusplantages zijn te vinden. Ook zal je op veel plaatsen olijfboom-gaarden aantreffen en worden er tal van kruiden gekweekt.

Meer informatie laten zenden of reserveren

Je kan de brochure laten toesturen, je kan hem meteen compleet downloaden of je kan andere informatie opvragen.

Zomaar een dag aan boord

’s Morgens om acht uur als de eerste passagiers al een verfrissende duik in het water nemen bereidt onze kok het ontbijt voor. Sommigen houden het water nog even voor gezien en genieten van een kopje thee. “How many boiled and how many fried eggs you want?” klinkt het uit de kombuis. In plaats van duidelijke antwoorden komen er kreten voorbij als “ja, drie minuten”, “kan hij een tomaatje meebakken?”. Een wakkere jongen telt de wensen en geeft het door aan de kok.

Er komt een aardig briesje opzetten dus de kapitein vraagt of we na het ontbijt zin hebben om eerst een stuk te gaan zeilen. Kijkend op de kaart lijkt dat een goed voorstel, dan kunnen we in die baai aan de overkant misschien de lunch gebruiken. Na het ontbijt, als het anker wordt gelicht, worden de zeilen in gereedheid gebracht.

Klik hier voor de website van Adam Voyages.

Abonneren op onze nieuwsbrief

Promoties, nieuwe reizen en aanbiedingen. Direct naar je inbox.