Al het laatste vakantie nieuws

Reisapotheek

9 januari
Door ReizenZoeken.nl

Op deze website lichten we de belangrijkste gezondheidsproblemen op vakantie globaal toe. Iedere vakantie vereist zijn eigen reisapotheek. Als basis neem je een goed gevulde verbanddoos, die je voor iedere reis anders kunt aanvullen met specifieke producten zoals bijvoorbeeld pijnstillers, tekenpincet, lippenbalsem, etc. De drogist of apotheek heeft een ruim assortiment verbanddozen en zelfzorggeneesmiddelen. Zij kunnen je helpen een juiste keuze te maken.

Reis je met het vliegtuig, zorg dan dat je de medicatie in je handbagage hebt. Zo ben je er in ieder geval altijd zeker van dat je je medicijnen bij de hand hebt. Helaas komt het nog wel eens voor dat je koffer zoek is en je pas dagen later over je ingepakte spullen kunt beschikken. Bewaar de reisapotheek koel en droog (dus uit de zon). Vraag je apotheek om een geneesmiddelenpaspoort waarin de (recept)geneesmiddelen beschreven staan als bewijs van eigen medisch gebruik. Dat voorkomt problemen bij de douane.

Tip!
Het is handig om het telefoonnummer van je apotheek en huisarts mee te nemen. Raak je onderweg medicijnen kwijt, dan kan de apotheek je de benodigde gegevens verstrekken om ter plaatse een identiek of vergelijkbaar middel te verkrijgen. In noodsituaties is het fijn om met je eigen vertrouwde (huis)arts te kunnen overleggen!

Gerelateerd nieuws

Mag een Touroperator brandstoftoeslag door belasten?

19 september
Door ReizenZoeken.nl

Tot wanneer en hoe vaak mag een touroperator aan mij als reiziger een brandstoftoeslag door belasten? Als de volledige reissom nog niet is voldaan: de touroperator mag de brandstoftoeslag door belasten tot 20 dagen vóór de dag van vertrek. Als de volledige reissom wel is voldaan: de touroperator mag vanaf 6 weken vóór vertrek geen […]

Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis op internet?

7 september
Door ReizenZoeken.nl

Checklist voor het boeken van een reis op internet Wie is precies de reisorganisator? Check naam, adres (geen postbus!), telefoonnummer. Bestaat het bedrijf en is dit in Nederland gevestigd? Vraag bij twijfel de Kamer van Koophandel www.kvk.nl. ANVR reisondernstrongingen kunt u (gratis) controleren op www.anvr.nl. Worden er consumentvriendelijke voorwaarden gehanteerd? Veel reisondernstrongingen hanteren voorwaarden die […]