Al het laatste vakantie nieuws

Reisadvies Tanzania

1 november
Door ReizenZoeken.nl

In verband met gevaar op beroving, waarbij recentelijk het gebruik van (vuur)wapens niet wordt geschuwd, wordt u aangeraden voorzichtig te zijn wanneer u gebruik maakt van het openbaar vervoer en wanneer u zich op stille stranden of in afgelegen gebieden bevindt.

Aangeraden wordt de omgeving van vluchtelingenkampen in het noordwesten van Tanzania, aan de grenzen van Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo te mijden.

In verband met de slechte verkeersveiligheid wordt aangeraden in het donker geen gebruik te maken van de openbare wegen buiten de bebouwde kom.

De bevolking van Zanzibar is overwegend islamitisch. Vrouwelijke bezoekers dienen hiermee voor wat betreft hun kleding rekening te houden.

Terrorisme
In de landen in de hoorn en aan de oostkust van Afrika, inclusief Zanzibar (de eilanden Unguja en Pemba) bestaat een verhoogde dreiging voor terroristische aanslagen. U wordt geadviseerd – ook op vliegvelden – de nodige voorzichtigheid te betrachten.

Zware criminaliteit
In het verleden zijn meerdere Nederlanders en buitenlanders het slachtoffer geworden van gewapende overvallen. U wordt aangeraden voorzichtig te zijn wanneer u gebruik maakt van het openbaar vervoer en wanneer u zich op stille stranden of in afgelegen gebieden bevindt (zie ook onder ‘Algemeen’). Bij (gewapende) overvallen wordt u geadviseerd zich niet te verzetten.

Onveilige gebieden

Aangeraden wordt de omgeving van vluchtelingenkampen in het noordwesten van Tanzania, aan de grenzen van Rwanda, Burundi en de Democratische Republiek Congo te mijden.

Gerelateerd nieuws

Jetlag voorkomen, hoe dan?

29 juli
Door ReizenZoeken.nl

Het 24-uurs ritme van je lichaam raakt ontregeld wanneer je binnen korte tijd een aantal tijdzones passeert. Als je naar het oosten reist heb je de meeste last van jetlag. Jetlag kan onder andere leiden tot slaapproblemen, concentratiestoornissen, irritatie en maag- en darmproblemen. De meeste reizigers hebben vooral last van slaapproblemen. Hoe sneller je je […]

Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis op internet?

7 september
Door ReizenZoeken.nl

Checklist voor het boeken van een reis op internet Wie is precies de reisorganisator? Check naam, adres (geen postbus!), telefoonnummer. Bestaat het bedrijf en is dit in Nederland gevestigd? Vraag bij twijfel de Kamer van Koophandel www.kvk.nl. ANVR reisondernstrongingen kunt u (gratis) controleren op www.anvr.nl. Worden er consumentvriendelijke voorwaarden gehanteerd? Veel reisondernstrongingen hanteren voorwaarden die […]