Al het laatste vakantie nieuws

Met een baby op vakantie

30 juli
Door ReizenZoeken.nl

10 tips: met baby op vakantie

  1. Tot de leeftijd van twee jaar mag een kind (bijna) gratis vliegen. Ook in hotels mogen baby’s vaak gratis overnachten. In vliegtuigen zijn prima voorzieningen. Geef uw kind voor het landen even wat te drinken om druk op de oortjes te voorkomen.
  2. Met een baby kun je naturlijk nog lekker buiten de schoolvakanties weg. Profiteer van de goedkopere vluchten, de rust en plan je reis buíten het regenseizoen.
  3. In elk land wonen baby’s. Je kunt dus ook overal babyvoeding en luiers kopen.
  4. Neem niet te veel mee. Kinderbedjes, stoeltjes en soms zelf buggy’s zijn vaak ter plekke te huur.
  5. Een baby kan prima mee naar het strand. Smeer hem in met factor 50, trek hem een T-shirt aan, zet een petje op en geef hem extra te drinken. Of, nog makkelijker, leg uw kind in de schaduw van een koepeltentje met wat speelgoed.
  6. Boek een huisje met een magnetron. Handig voor flesjes en hapjes. In warme landen is airco lekker.
  7. Let er bij de accommodatie op dat er goede medische voorzieningen in de buurt zijn en neem een woordenboek mee voor het geval een dokter nodig is.
  8. Neem een baby rustig mee naar een museum, een oude stad of de natuur. Baby’s vinden alles best, zolang hun ouders in de buurt zijn. Valt je kind tijdens het wandelen in slaap? Mooi, stop dan zelf bij een terras voor koffie of lunch.
  9. Probeer je autoreistijden aan te passen aan de slaaptijden van je kind. Kleintjes slapen ook goed in de kinderwagen of buggy. Las ook af en toe een rustdag in.
  10. Oefen voor het op vakantie gaan met het campingbedje. Dan kent het kind dat vast en valt het ook in een vreemde omgeving snel in slaap.

Gerelateerd nieuws

Mag een Touroperator brandstoftoeslag door belasten?

19 september
Door ReizenZoeken.nl

Tot wanneer en hoe vaak mag een touroperator aan mij als reiziger een brandstoftoeslag door belasten? Als de volledige reissom nog niet is voldaan: de touroperator mag de brandstoftoeslag door belasten tot 20 dagen vóór de dag van vertrek. Als de volledige reissom wel is voldaan: de touroperator mag vanaf 6 weken vóór vertrek geen […]

Anwb Breidt Vaccinatie-dienst Verder Uit

12 januari
Door ReizenZoeken.nl

Vanwege het toenemend aantal boekingen naar verre bestemmingen heeft de ANWB per 1 mei haar vaccinatie-dienstverlening verder uitgebreid. Er zijn dit jaar al ruim 11 % meer boekingen naar verre bestemmingen dan vorig jaar. De ANWB wil hierop inspringen door een samenwerking aan te gaan met een keten van vaccinatiebureaus, genaamd “De Reisdokter”. De vakantieganger […]