Al het laatste vakantie nieuws

Met een baby op vakantie

30 juli
Door ReizenZoeken.nl

10 tips: met baby op vakantie

  1. Tot de leeftijd van twee jaar mag een kind (bijna) gratis vliegen. Ook in hotels mogen baby’s vaak gratis overnachten. In vliegtuigen zijn prima voorzieningen. Geef uw kind voor het landen even wat te drinken om druk op de oortjes te voorkomen.
  2. Met een baby kun je naturlijk nog lekker buiten de schoolvakanties weg. Profiteer van de goedkopere vluchten, de rust en plan je reis buíten het regenseizoen.
  3. In elk land wonen baby’s. Je kunt dus ook overal babyvoeding en luiers kopen.
  4. Neem niet te veel mee. Kinderbedjes, stoeltjes en soms zelf buggy’s zijn vaak ter plekke te huur.
  5. Een baby kan prima mee naar het strand. Smeer hem in met factor 50, trek hem een T-shirt aan, zet een petje op en geef hem extra te drinken. Of, nog makkelijker, leg uw kind in de schaduw van een koepeltentje met wat speelgoed.
  6. Boek een huisje met een magnetron. Handig voor flesjes en hapjes. In warme landen is airco lekker.
  7. Let er bij de accommodatie op dat er goede medische voorzieningen in de buurt zijn en neem een woordenboek mee voor het geval een dokter nodig is.
  8. Neem een baby rustig mee naar een museum, een oude stad of de natuur. Baby’s vinden alles best, zolang hun ouders in de buurt zijn. Valt je kind tijdens het wandelen in slaap? Mooi, stop dan zelf bij een terras voor koffie of lunch.
  9. Probeer je autoreistijden aan te passen aan de slaaptijden van je kind. Kleintjes slapen ook goed in de kinderwagen of buggy. Las ook af en toe een rustdag in.
  10. Oefen voor het op vakantie gaan met het campingbedje. Dan kent het kind dat vast en valt het ook in een vreemde omgeving snel in slaap.

Gerelateerd nieuws

Checklist voor boeken via Internet

12 januari
Door ReizenZoeken.nl

Het ANVR een checklist ontwikkeld voor consumenten waarop zij moeten letten bij het boeken van een reis via het internet. In een paar minuten boekt de reiziger, aan de hand van de checklist, een droomreis in plaats van een nachtmerrie. Veel reizen worden tegenwoordig via het internet aangeboden. Een ontwikkeling waarbij tegemoet wordt gekomen aan […]

Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis op internet?

7 september
Door ReizenZoeken.nl

Checklist voor het boeken van een reis op internet Wie is precies de reisorganisator? Check naam, adres (geen postbus!), telefoonnummer. Bestaat het bedrijf en is dit in Nederland gevestigd? Vraag bij twijfel de Kamer van Koophandel www.kvk.nl. ANVR reisondernstrongingen kunt u (gratis) controleren op www.anvr.nl. Worden er consumentvriendelijke voorwaarden gehanteerd? Veel reisondernstrongingen hanteren voorwaarden die […]