Al het laatste vakantie nieuws

Mag een Touroperator brandstoftoeslag door belasten?

19 september
Door ReizenZoeken.nl

Tot wanneer en hoe vaak mag een touroperator aan mij als reiziger een brandstoftoeslag door belasten?

Als de volledige reissom nog niet is voldaan: de touroperator mag de brandstoftoeslag door belasten tot 20 dagen vóór de dag van vertrek.

Als de volledige reissom wel is voldaan: de touroperator mag vanaf 6 weken vóór vertrek geen brandstoftoeslag meer door belasten. Er geldt dan een prijsgarantie.

Voor reizen met Nederlandse charters naar Europese bestemmingen en Middellandse Zeelanden: er geldt een prijsgarantie vanaf het moment dat de reisovereenkomst is vastgelegd.

Er is geen maximum aan het aantal keren, zolang de touroperator zich houdt aan ANVR Reisvoorwaarden, art. 4.

Gerelateerd nieuws

Reisadvies Tanzania

1 november
Door ReizenZoeken.nl

In verband met gevaar op beroving, waarbij recentelijk het gebruik van (vuur)wapens niet wordt geschuwd, wordt u aangeraden voorzichtig te zijn wanneer u gebruik maakt van het openbaar vervoer en wanneer u zich op stille stranden of in afgelegen gebieden bevindt. Aangeraden wordt de omgeving van vluchtelingenkampen in het noordwesten van Tanzania, aan de grenzen […]

ANVR – Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

12 januari
Door ReizenZoeken.nl

Informatie over de ANVR zelf en informatie voor reizigers zoals algemene voorwaarden, keurmerken, klachten e.d… Wat is het ANVR? Al vele eeuwen reizen mensen, zowel individueel als in groepsverband, over de gehele aardbol. Het is dan ook geen wonder dat vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw een ontwikkeling op gang kwam vanuit de […]