Al het laatste vakantie nieuws

Anwb Breidt Vaccinatie-dienst Verder Uit

12 januari
Door ReizenZoeken.nl

Vanwege het toenemend aantal boekingen naar verre bestemmingen heeft de ANWB per 1 mei haar vaccinatie-dienstverlening verder uitgebreid. Er zijn dit jaar al ruim 11 % meer boekingen naar verre bestemmingen dan vorig jaar. De ANWB wil hierop inspringen door een samenwerking aan te gaan met een keten van vaccinatiebureaus, genaamd “De Reisdokter”.

De vakantieganger kan nu naast telefonisch informatie inwinnen over de benodigde vaccinaties voor de vakantiebestemming, deze ook laten uitvoeren.

“De Reisdokter” gaat de vaccinaties uitvoeren. Op meerdere plaatsen in Nederland kunnen ‘reisverzekerden’ op koopavond en op zaterdag terecht voor vaccinaties en malariapreventie, die op hun persoonlijke (medische) situatie en hun reis zijn afgestemd.

Sinds medio 2004 kunnen ANWB-reisverzekerden voor advies over niet-spoedeisende gezondheidsvragen, vóór en tijdens hun vakantie, terecht bij de ANWB Reisdokter. In het afgelopen zomerseizoen is de ANWB Reisdokter zo’n 500 keer per maand gebeld, in het voor- en naseizoen is dit circa 200 telefoontjes per maand en in het laagseizoen zo’n 100.

Gerelateerd nieuws

Mag een Touroperator brandstoftoeslag door belasten?

19 september
Door ReizenZoeken.nl

Tot wanneer en hoe vaak mag een touroperator aan mij als reiziger een brandstoftoeslag door belasten? Als de volledige reissom nog niet is voldaan: de touroperator mag de brandstoftoeslag door belasten tot 20 dagen vóór de dag van vertrek. Als de volledige reissom wel is voldaan: de touroperator mag vanaf 6 weken vóór vertrek geen […]

Waar moet ik op letten bij het boeken van een reis op internet?

7 september
Door ReizenZoeken.nl

Checklist voor het boeken van een reis op internet Wie is precies de reisorganisator? Check naam, adres (geen postbus!), telefoonnummer. Bestaat het bedrijf en is dit in Nederland gevestigd? Vraag bij twijfel de Kamer van Koophandel www.kvk.nl. ANVR reisondernstrongingen kunt u (gratis) controleren op www.anvr.nl. Worden er consumentvriendelijke voorwaarden gehanteerd? Veel reisondernstrongingen hanteren voorwaarden die […]